CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 11 November 2009

Not In da Mood (PMS -Pre-Menstrual Syndrome)



Eee..tak suka tau, apabila ia datang rasa tak selesa sangat. Pagi tadi bangun perut dah sakit, pinggang pun lengguh, nak tegak pun susah, perut lak meragam, bape kali hari ni aku ke toilet, rasa macam nak buang tapi bila dah duduk x rasa la plak, rasa senak kemain, tau-tau je la kalau 1st day, uihh azab kemain....eiiii tak suka tau.. aku memang kalau tiap-tiap bulan mesti penyakit ni datang(piriod), dah tak tau nak wat mcm mana lagi, pagang je la perut, tekan-tekan, sapu la minyak skit, makan la ubat apa yang patut, tapi mmg la tak leh amalkan selalu, aku ada banyak dengar org punya pandangan, org kata tak elok makan ubat la nnt susah nk lekat la, bahan kimia banyak dalam badan la, macam2 la..itu pendapat org la kan, kadang2 rasa risau gak..tapi apakan daya..korang mungkin tak rasa sakit macam mana aku rasa, tapi ada orang cakap juga sakit nak beranak sakit macam kte sengugut tapi lagi sakit..ye la kot, ramai kwn2 aku yang dh beranak pinak citer yang sama..erm..nak wat mcm mana, terima je la hakikat, tiap-2 bulan menanggung rasa sakit ini..sampai bilakah rasa sakit ni akan hilang? maybe selepas aku melahirkan anak kot..harap harap la kan..tapi kan ada setengah org kalau dtg piriod moody semacam je kan..takut dengan org macam ni..aku pernah kena dgn org macam ni, tak semena-mena aku kena..harap2 aku tak mcm tu la, aku mungkin x de mood je la tapi still boleh gurau2 lagi..tak de mood pun pasal perut dah sakit..

itu la citer aku hari ni..tak de tak de mood pun boleh plak update blog ni ha..ADUH SAKIT PERUT!!!

1 comment:

mummydida said...

kesian puan azwa...