CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 12 November 2009

BORING!!!

Arghhh!!!..Bosannya petang ni, boring giler beb..apa nak buat ye..dh la hujan pulak petang ni, dengan sejuk giler aircond kat opis ni, perut ni plak macam lapar, rasa macam nak buat air panas je, tapi malas..macam mana tu,,sapa nak jawab..
Skrg ni asal petang je hujan asal hujan je petang kan..eh, x lah, memang skrg ni musim hujan pun, tak kira la petang ke malam ke, hujan pasti akan turun..maknanya setiap hari aku akan dibasahi hujan, hari-hari kena hujan sejuk wooo..alhamdullilah la jarang aku kena selsema..nasib, antibodi badan kuat..hhehe
Tapi kalau setiap hari hujan pun terbatas gak kan, lebih-lebih lagi kalau cuti weekend, tergendala semua aktiviti..harap2 la hujan tak turun sebelah pagi hingga ke petang, kalau nak turun, turun malamnya tak pa..siapa la kite ni kan nak tentukan kuasa-NYA, kalau dah nak turun nak wat mcm mana kan, Kuasa-NYA...kita hanya mampu merancang tuhan yang menentukannya..

Nak citer skit ni, smlm aku dapat surat, bukan surat cinta tapi surat tunjuk sebab lewat hadir kerja..Giler ah, first time tu dapat, kecoh ar diaorg ni!! tapi memang salah aku pun, tapi bukan 5 tau tapi 3 kali je tau, ingin aku tegaskan sekali lagi bukan 5 kali lewat tetapi hanya 2 kali sahaja. Harap maklum.. yang 3 kali lewat tu aku ngaku la, memang aku lewat pun, ala seminit 2 je pun lewatnya..Yang 2 kali lagi tu, maybe aku thumbprint di tempat yang rosak, giler ah lewat masuk sampai kul 11 lebih, aku kalau lewat skali pun aku akan isi borang pengecualian thumbprint. Nasib la bos aku ok, dia pun tau aku slalu datang lambat ke tak..kalau aku lambat pun aku akan isi borang minta dia sign n approve kan..So, sekarang ni kena buat surat reply balik kat HR, buat surat Penjelasan..kena la buat, kalau tak buat, jawabnya nanti dapatla surat amaran ataupun akan demerit, kelakarkan,. macam time sekolah dulu plak rasa..kalau tak buat kena denda..
Ok, dh nak balik bye-bye..

Ini blog saya, so suka hati saya nak tulis apa yang saya suka,
ada aku kesah CAK-CAK CAK!!!

2 comments:

Izzah Marzuki said...

[tapi bukan 5 tau tapi 3 kali je tau, ingin aku tegaskan sekali lagi bukan 5 kali lewat tetapi hanya 2 kali sahaja.]

alooo.. mana 1 yg betui ni.. 5 kali ke 3 kali ke 2 kali niii?? hihihi

check betui²..

Wa said...

kak sbnrnya 2 je..yang lagi 3 tu thumbprint rosak kat lesen..