CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 20 November 2009

Cuak giler!!!

Salam...

Ya allah ya tuhanku, cuak giler tadi..korang tau tak aku kena panggil dengan Datuk CEO pasal fail & doket..giler betul lah, aku ni dh menggeletar sume ada tangan sampai sejuk2..tak tau nak bagi tau mcm mana perasaan masa tu..Agaknya sebab tu la anggota kat PPSPPA ni sume takut ngan dia..CEO kteorg ni mmg alert sangat pasal keje ataupun hal-hal yang kecik-kecik ni..tu yang takut sgt ni..Tak boleh nak jangka kadang-kadang , ada je...ada pernah dia datang spot check sume level/bahagian, nnt lepas check tu, ada la dia jumpa apa-apa yang dia tak suka nnt dia akan bagi tau la dalam Perhimpunan akan datang..malu gak kalau kena kat kte, mau tak malu kalu dia mention nama kte sume org tau..betapa alert nya dia hal-hal yang kecik ni..Ada gak kes yang dia terminate staff, tapi mmg diaorg punya salah lah, nasib baik la aku dah tetap, kalu tak mau la dii kontrak kan aku..tak nak tak nak..

Sebenarnya memang salah aku pun, memang masa Cik Aini check ari tu mmg belum update tapi masa nak Audit betul2 hari tu, aku dah update kan apa yang patut..bukan banyak pun..nak wat mcm mana kan..bukan semua org perfect sgt, semua org pun ada buat salah gak...tapi bukan aku sorang je yang kena panggil, ada lagi yang kena gak. Semua pun masalah yang lebih kurang gak..Kadang ada bagusnya, dia buat mcm tu sebab dapat la memupuk budaya kerja yang produktif..semua anggota jugak akan lebih alert macam dia..

So lepas ni dan bila-bila kena lah improvekan diri, alert selalu dan up to date dalam semua hal mahupun kerja..Kerja tu kan tanggungjawab kte semua, kerja pun satu ibadat so kerja la dengan ikhlas seikhlasnya..Yang penting sekali Kerjasama dalam satu bahagian..

Bye-bye....


3 comments:

Izzah Marzuki said...

hehe..cian wa.. patut la lama kitorg tunggu kakros panggil wa.. siap datuk wat tekateki brapa bilangan fail yg ade kat perundangan..sabojelaa.. tapi nasib baik waa rilek n cool je masa jwb ngan datuk tadi.. yg kesiannye si din korporat la, dia siap bwk masuk kak ayu & tahmin.. huhu takot gak la dia..

sori la wa.. sbb ni pasal audit.. hehe tau la datuk, kan.. benda ni smua dia very particular.. kami hanya menurut perintah.. hehe

sbenarnye kitorg lagi kecut perut nak masuk meeting pagi tadi.. sbb takut kena blasah ngan dedua pihak, datuk & pengarah²..huhu..
smua pun standby telinga je la sesiap.. ehehe

Nuraiesya Wanyssa said...

heheh relek lah wa yang penting u punya jawapan yang mantap... kenapa tak update??? sbb tak sampai pada kerani fail.. heh so bukan salah wa lah.. orait lah tuh..

Wa said...

Izzah Marzuki : ala tak pe kak, ..tapi mmg cuak betul ngadap datuk tu

Nuraiesya Wanyssa : mmg bukan salah i pun..heheh...ngeri betul...